Job opportunities

System Developer

WRAP International develops and sells software for radio spectrum management and radio network planning (see www.wrap.se for more details of what we do). The products have customers all over the world. We are now under-staffed in software development capacity. For consideration for employment experience and knowledge in some of these areas are desirable:
– Programming language/software environment: C++, C#, Platform Win 32/64, .NET Framework, Visual Studio 2015
– Databases: SQL Server, Oracle, Access
– Some application knowledge in radio communication
– Good English-writing and –speaking. We are interested in other languages as well.

We have offices for these positions in Linköping and Växjö.

If you are interested, please contact Göran Olsson, see below:

Contact

Felix Olsson
Commercial Manager

WRAP International AB
Tanneforsgatan 8
582 24 Linköping
E-mail:  felix.olsson@wrap.se


Programutvecklare

Vi söker medarbetare som gillar att utveckla programvara till vår utvecklingsfunktion i Linköping, Växjö eller Göteborg.

WRAP International är experter på avancerade beräkningsmodeller och mjukvaruverktyg för att planera, optimera och driva radiobaserade nätverk. Vi har vårt ursprung inom Saab där vi har byggt upp vår kunskaps- och erfarenhetsbas för att kunna erbjuda produkter som tillfredsställer marknadens mest krävande kunder. Saab verkar på den internationella marknaden och erbjuder världsledande produkter inom ett brett område, från militärt försvar till civil säkerhet. Som fristående bolag för WRAP International kvalitetstraditionen och specialistkompetensen vidare till en vidgad marknad, där vi möter nya behov med förädlade och nyutvecklade produkter. Vi har kontor i Linköping, Växjö och Göteborg.

Ditt övergripande ansvar är att utveckla våra produkter snabbt med överlägsen kvalité så att företaget når sina tillväxt och lönsamhetsmål. Givetvis är du också beredd att hjälpa till med övriga arbetsuppgifter där det behövs. Du bör kunna arbeta ordnat och strukturerat med

Microsoft Visual Studio 2005, 2008. C++, C#, VB.NET Databaser, framförallt Microsoft SQL Server, Oracle, MySQL, Access Applikationsutveckling med Microsoft Access. Microsoft XP, Vista med produktutvecklingsfokus OGRE (open source graphics engine), Axiom (OGRE port för C++), grafikverktyg för OGRE/Axiom Bygga virtuella världar med databaser och OGRE/Axiom XML.

Kvalifikationer: Civilingenjör, eller annan lämplig akademisk examen med programutveckling som huvudområde. Erfarenhet av programutveckling inom områdena ovan, gärna med radiotillämpningar är meriterande. Språkkunskaper (flytande svenska och engelska), Ytterligare språkkunskaper är meriterande (ex spanska, kinesiska, arabis-ka etc). Hög energinivå, utåtriktad med självförtroende och initiativkraft, Analytisk, mogen, trovärdig och har lätt att samarbeta. Pålitlig, tolerant, prestigelös och målfokuserad. Bra på att kommunicera.

Är du intresserad av att arbeta med utveckling av avancerade programvaruprodukter?

Kontakta

Felix Olsson
Commercial Manager

WRAP International AB
Tanneforsgatan 8
582 24 Linköping
E-mail:  felix.olsson@wrap.se


Metod– och modellutvecklare

Vi söker radiokunniga medarbetare för metod– och modellutveckling till vår applikationsutveckling i Linköping, Växjö eller Göteborg.

WRAP International är experter på avancerade beräkningsmodeller och mjukvaruverktyg för att planera, optimera och driva radiobaserade nätverk. Vi har vårt ursprung inom Saab där vi har byggt upp vår kunskaps- och erfarenhetsbas för att kunna erbjuda produkter som tillfredsställer marknadens mest krävande kunder. Saab verkar på den internationella marknaden och erbjuder världsledande produkter inom ett brett område, från militärt försvar till civil säkerhet. Som fristående bolag för WRAP International kvalitetstraditionen och specialistkompetensen vidare till en vidgad marknad, där vi möter nya behov med förädlade och nyutvecklade produkter. Vi har kontor i Linkö-ping, Växjö och Göteborg.

Ditt övergripande ansvar är att definiera och specificera nya beräkningsfunktioner i våra produkter snabbt med överlägsen kvalité så att företaget når sina tillväxt och lönsamhetsmål. Du skall stödja våra programutvecklare vid implementering och testning av nya funktioner. Du ger tekniskt stöd till våra marknadsföra-re och säljare vilket medför visst resande. Givetvis är du också beredd att hjälpa till med övriga arbetsuppgifter där det behövs. Du bör kunna arbeta ordnat och strukturerat med

Modeller för radiovågutbredning. Tillämpningar och beräkningsbehov för t ex mobiltelefoni, rundradio, radar, WiMAX, TETRA. Utbildning av kunder. Radionätplanering. Dokumentation av metoder, utbildningsmaterial, presentationer, produktbeskrivningar. Tekniska säljpresentationer och tekniska diskussioner med kunder.

Kvalifikationer: Civilingenjör, eller annan lämplig akademisk examen med telekommunikation/radio som huvud-område. Erfarenhet av radiotillämpningar är meriterande. Språkkunskaper (flytande svenska och engelska), Ytterligare språkkunskaper är meriterande (ex spanska, kinesiska, arabiska etc). Hög energinivå, utåtriktad med självförtroende och initiativkraft, analytisk, mogen, trovärdig och har lätt att samarbeta. Pålitlig, tolerant, prestigelös och målfokuserad. Bra på att kommunicera.

Är du intresserad av att arbeta med applikationsutveckling av avancerad programvaruprodukter?

Kontakta

Felix Olsson
Commercial Manager

WRAP International AB
Tanneforsgatan 8
582 24 Linköping
E-mail:  felix.olsson@wrap.se